Photo Set

cjwho:

Itatiba Residence, São Paulo, Brasil by RoccoVidal P+W | via

The siting then comes as a huge pavilion that cuts the existing plateau, the upper volume consists of a large minimalist rectangle that is a balance between a cubic volume of stones. To give continuity to the external views in front of the residence, we laid out trees rigidly on a geometric grid. The light-colored floor is formed by stones in the same shade as the stone of the residence.

The ladscape by Renata Tilli worked very well in the proposal and appropriated the existing species.

The interior design integrates landscape, building, interiors and decoration. Woodwork designs, benches and lighting were designed in three dimensions for each of the projects.

Photography: Tuca Reinés

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

Source: cjwho
Photo Set
Photo

ideas-about-nothing:

Transparent plastic rendering
Sketch A Day - Spencer Nugent

Source: ideas-about-nothing
Photo Set

archi-diary:

The Villa Amanzi by Original Vision Studio

Source: archi-diary
Photo Set
Photo
Photo Set

cjwho:

Narigua House, Mexico by David Pedroza Castañeda | via

Completed by David Pedroza Castañeda architects in 2013, the Nirigua House is a colossal residence in Mexico covering 8,000 square-feet. Built up in the mountainous woodlands, the home offers spectacular 360º views of the beautiful landscape while simultaneously respecting the existing ecosystem.

To preserve the existing greenery, a floor plan was devised with various different “zones” that group around the old cedar trees. The first zone contains the garage and storage spaces. The entrance hall, master bedroom, and staircase to the lower level are all located in the second volume, and the third features the kitchen and social area. The building material selection also help the building to blend into its surroundings, with copper and stained wood making for a rustic aesthetic.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

Source: cjwho
Photo Set

gasoline-station:

Tom’s Treehouse

Tom’s Treehouse is an impressive three-story treehouse that was completed in 2011 and built for free by the talented and generous friends of couple Tereasa Surratt and David Hernandez. They used their combined skills of carpentry, roofing, and design to create a beautiful and touching tribute to Surratt’s’ father, who passed away shortly after the couple bought the property.

Source: mymodernmet
Photo Set
Photo Set